IJsmeisje

Wat een kou, afgelopen week. Dat zijn we natuurlijk niet meer gewend. Maar wel mooi om te zien hoe alle schaatsfanaten zich dan toch op glad en dun ijs begeven. Gewoon omdat dat ingebakken zit in onze genen. Nu las ik afgelopen Week ‘Koud Kunstje’ van Wim Hof, ofwel the Iceman.

En ik ben meer dan geïnspireerd. Kou op je lijf remt ontstekingen en voorkomt ziektes. Het enige wat je nodig hebt is een beetje lef en doorzettingsvermogen. En niet te vergeten: een goede ademhaling. Dat is de basis voor het slagen van de therapie. En die ademhaling lukt me aardig sinds ik de tegenhanger van de koudetherapie, hot yoga beoefen.

Nu moet ik dit alleen nog toepassen in de praktijk. Ik douche al jaren koud na. Alleen doe ik dat maar ‘heel even’ voor het schrikeffect waar je ook gekookte eitjes mee afkoelt. Volgens Hof moet dat veel langer. Ik sta dus sinds een week 3 minuten onder de ijskoude douche. En de kunst is dan om gewoon relaxed door te ademen en langzaamaan te genieten van het ijskoude water op mijn huid.

Stap twee is de ijsduik. Daar ben ik nu bij aanbeland. Ik ben best blij dat het ijs deze week nog wat te dik is. Maar als het dunner wordt, ga ik graag de ijskoude uitdaging aan. IJsmeisje word ik dan. Dat is zeg maar de IJsmeester voor de ijszwemmers.  Ik ga zorgvuldig meten of het ijs wel dun genoeg is en of het water op temperatuur is voor mijn (ijs) sprong in het koude.

En als er iemand mee wil dan hoor ik het graag. Want ijszwemmen doe je niet alleen. Dat doe je samen! Dat is een stuk warmer.

2 reacties op “IJsmeisje

  1. Ard schreef:

    Ha Lies, ga graag met je mee. Is echt een topervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *