Mijn stem telt! Maar wie telt er eigenlijk?

Best een interessante vraag zo op de verkiezingsdag . Vanochtend stiefel ik weer naar de dorpsschool, gewapend met stempas en paspoort. Een handjevol vriendelijke vrijwilligers heet me welkom. Ze zitten aan een stoffige tafel en eten chocoladekoeken. Zij zijn verantwoordelijk voor de stemming in deze buurt.

Met een serieuze toon verzoeken ze me vriendelijk doch dwingend om mijn paspoort te mogen inzien. Ik weet dat ik er echt super betrouwbaar uitzie en dat ik juist daarom altijd en overal gecontroleerd word. Ik ben zeg maar iemand met wie ze graag een statement maken. Als ik gecontroleerd word, moet iedereen op zijn hoede zijn. En iedereen met malafide bedoelingen kan dus maar beter rechtsomkeert maken.

Na de controle hebben ze kort overleg en besluiten ze unaniem dat ik gewoon mag stemmen. Ik begeef me in het hokje en laat mijn dochter een willekeurig vakje van een specifieke kolom roodkleuren. Ze kiest iemand met dezelfde voorletters. Logisch!

En dan komt de hamvraag. Middenin het stemlokaal vraagt ze: ‘gaan jullie de stemmen tellen?’ De neutrale blikken worden wakker! Ze vegen de kruimels van tafel! ‘Jazeker, wij gaan straks tellen.’

Lekker dan. Niet dat ik zou willen tellen hoor! Nee dat is echt het laatste waar je mij voor moet vragen. Ik ben van de letters en niet van de cijfers!

Op naar de uitslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *