Lieve Knorretje

Daar hang je dan aan het spit in een of andere nagebouwde après-ski-setting. Best knap voor een boerenvarken om zo op te klimmen tot een Gooisch patioterras tussen allemaal semi- en minder semi hoogopgeleide Gooische -en minder Gooische- kakkers en mutsen. Skimutsen wel te verstaan.

Zo stond je vorige week nog in de wei en rolde je een paar keer lekker door de modder. Heerlijk was het. Hemelse modder noemen ze dat in biggetjesjargon. Vroeger mijn favoriete toetje! Maar ja jij hebt tenminste door de modder mogen rollen, zei de slager. En de slager kan het weten!

Mijn dochter hoopt trouwens nog steeds dat je gewoon zelf bent doodgegaan. En ik wil dat zelf ook graag geloven. Dat eet namelijk lekkerder. Hoe minder vlees op dier lijkt, hoe beter het is. Niet waar? Net zoals je bij heerlijke, malse lamskoteletjes nooit aan die lieve, kleine, schattige lammetjes moet denken. Maar juist aan vieze, verlopen, domme schapen die vanwege hun leeftijd nog net doorgaan voor lam.

Lam is misschien een leuk bruggetje naar de status waarin de Gooise en minder Gooise gasten zich halverwege de meeste (kerst) diners begeven. Om toch een beetje aan de harde realiteit te ontsnappen. Aan serieuze hockeywedstrijden, Cito-toetsen, zaalselecties, tenniscompetities en ijshockeytoernooien met alle gevaren van dien!

Enfin, we staan dus in een après ski setting omdat vrijwel iedereen hier her en der een wintersportweekje heeft geboekt. Skiën is nu eenmaal een vereiste om hier überhaupt te kunnen wonen.

Maar wij zijn helemaal niet zo Goois hoor! Dat Gooise imago: daar doen wij niet aan mee. Nee wij zijn anders dan alle andere Gooise kakkers en mutsen. Wij zijn hip en cool. We wonen toevallig in het Gooi maar dat had net zo goed een Brabants boerendorp kunnen zijn! Hadden we ook in de tuin gestaan, met een Knorretje aan het spit. Alleen dan hadden we ‘m waarschijnlijk eerst zelf de fles gegeven en opgevoed. Had ie echt een luizenleventje gehad. En aten we ‘m alsnog op.

Jongens, mijn maag knort! Fijne kerstdagen allemaal. Ik ga eens even bedenken of vegetariër worden een van mijn nieuwe voornemens is voor 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *