Kiplekker

Welke kip voelt zich tegenwoordig nog lekker? Ik denk geen één. Nou heel misschien die biologische scharrelkip uit de Allerhande van deze maand. Die heeft het namelijk echt reuzeleuk. De boer en boerin doen er echt alles aan om ervoor te zorgen dat deze kippen zich nooit vervelen. ‘Ze hebben zelfs niet eens de neiging om elkaar te gaan pesten’. Dat citeer ik dus uit de Allerhande.

En die allerhande kippen die het echt enorm naar hun zin hebben, smaken ook veel lekkerder. Dat blijkt wel op de volgende bladzijde waarop een foto prijkt van zo’n kip in kleine stukjes door een overheerlijke salade. En als ik verder blader, zie ik de kip die eerst nog liep te genieten en met haar veren liep te pronken, geplukt in een schaal liggen. Allerhande weet precies wat we bedoelen met kiplekker.

Ik overweeg wederom om vegetarisch te worden. Ook al weet ik dat kip heel goed is voor het herstel van mijn spieren na alle sportinspanning. Maar ik voel me allesbehalve kiplekker na het lezen van deze Allerhande. Sojalekker is misschien een betere aanduiding voor onze gemoedstoestand anno-nu. Krijg ik tenminste ook geen ruzie met alle scharrelende actiegroepen.

Ik denk dat ik morgen stem op de partij voor de sojabonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *