Thuis in Parijs

Niets zo fijn als mezelf even twee dagen Parisienne wanen. Dit keer in het 8e arrondissement vlakbij de Arc de Triomphe. Wat ben ik dan weer blij dat ik vroeger bij mijn tante in Tours mocht logeren. En elk jaar een week druiven ging plukken tussen ‘les paysans, les chomards et les étudiants’. Vandaar dat ik die Franse slag zo goed beheers.

Parijs is echt anders dan alle andere steden: grotesk en pittoresk, aimabel en indrukwekkend, innemend en eigenzinnig, verrassend en vertrouwd. ‘s Morgens ren ik rond een uur of acht langs de Seine. Vanaf de Eiffeltoren tot de Pont-Neuf. Daarna maak ik een U-turn en loop via het Louvre en de Tuileries  langs het reuzenrad-Roue terug naar mijn hotel. Wat voel ik me hier thuis.

Ik ben echt de grootste verhuisliefhebber die ik ken. 13 keer verkaste ik in Amsterdam centrum van de ene naar de andere kamer. En ik vond het heerlijk. Elke keer weer. Zou zo morgen mijn spullen weer pakken en overmorgen naar Parijs verhuizen. Maar ik doe het niet. Soms is het fijn om nog even door te dromen. A bientôt Paris!

2 reacties op “Thuis in Parijs

  1. Erik Feenstra schreef:

    Erg leuk Thuis in Parijs. Volgende keer even laten weten wanneer je loopt Pariese Lies, loop ik met je mee !
    En in oktober natuurlijk de 20 Km van Paris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *