Drammertje

Ik lig in de tandartsstoel zoals je daar ligt. Onprettig met je mond open en wachtend op de speekselstofzuiger zodat je niet hoeft te slikken. Dat kan namelijk ook niet want je kaken zitten vastgeklemd tussen twee ijzeren gereedschappen.

Mijn tandarts neemt intussen de telefoon op. De andere kant van de lijn wil duidelijk iets afdwingen maar de tandarts is onverbiddelijk. ‘U wordt straks teruggebeld. Tot ziens’. ‘Poeh, een typisch drammertje’ zegt ze tegen me. Ik knik want iets terugzeggen in deze houdgreep is onmogelijk.

En vanbinnen schiet ik in de lach. Ik weet zeker dat ze dat ook regelmatig over mij zegt.
Terecht, want ik krijg graag mijn zin. Met ram als sterrenbeeld kan ik ook met recht zeggen dat ik een drammertje ben. Daar ben ik eigenlijk best trots op. Drammen is gewoon een ander woord voor doorzetten. Alleen zet je natuurlijk niet op je CV dat je drammerig bent. Dan noem je dat gedreven. Gek eigenlijk. Misschien is het best een idee om in vacatures te zetten: ‘drammers gezocht’. Dan weet je dat de deadlines gehaald worden. En dat er een paar mensen vanuit hun relaxmodus in actie komen omdat die drammer anders weer voor hun bureau staat.

Het woord van de week is trouwens ‘klimaatdrammers’. Wat goed van ze. Net zolang drammen tot het klimaat eindelijk op 1 staat. Ik zeg: doe nog wat drammers erbij. Dan gebeurt er tenminste wat.

3 reacties op “Drammertje

  1. anneke schreef:

    Jaja dochter van een tandarts,
    Je bent een regelrechte Dram schrijf ster hahaha.

  2. anneke schreef:

    Jaja dochter van een tandarts,
    Je bent een regelrechte Dram schrijf ster hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *