Made in Made

Mijn roots liggen in Made. Ik ga het ook niet meer ontkennen. Het is echt waar!
Made is een klein Brabants dorp waar moeders van vriendinnetjes nog met krulspelden in hun haar naar de bakker gingen. Waar we houdoe riepen en erpels aten. Een gehucht met weinig internationale allure. Waar je volgens mijn moeder ‘vooral niet te lang moest blijven wonen’.

Totdat ik ontdekte dat er in elk land op de wereld wel een dorp was dat Made heette. Made in China, Made in France, Made in Bolivia. Je kon het zo gek niet bedenken of er was wel iets ‘Made in’ . En ik, ik ben dus Made in Made. Wat een werelddorp!

Het is dan ook helemaal niet toevallig dat ik Lies heet. Mega-internationale naam. Zijn veel films over gemaakt: True Lies, Sex, Lies and Videotapes. Ja, als de wereldfaam niet vanzelf komt, moet je ‘m gewoon creëren. Dus: ik kom uit het werelddorp Made, er zijn films over me gemaakt en er bestaan drinkbekers met mijn naam erop!

Drinkbeker Lynn

 

 

3 reacties op “Made in Made

  1. Eric Sleeuwits schreef:

    Hoi Lies,

    Erg grappig, deze blog over Made. Heel herkenbaar ook. Ik denk dat je moeder gelijk heeft. Hoe is het je gelukt om te ontsnappen? Een eerlijk antwoord graag 🙂

  2. H.Teunissen schreef:

    🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *