Kappersperikelen

Mijn meest relaxte uitje is steevast ‘de kapper’. Mijn kapper kent mij al 26 jaar. Dat is best heel lang. En Brenda en Hendrik – zo heten ze bij de kapper- weten inmiddels alles van mij. Mijn eerste gala, mijn serieuze en minder serieuze relaties, al mijn vakanties, mijn schaafwond toen ik na een feestje van de fiets was gevallen, wie mijn vriendinnen zijn en inmiddels kennen ze zelfs mijn gezin.

Gelukkig heeft elke kapper dezelfde gouden regel: ‘what you tell the kapper, stays at the kapper!’

Logisch dat je van alles opbiecht als je jezelf twee uur lang aankijkt. In een te grote, lichte spiegel. Met eerst een handdoek op je hoofd en spelden die je natte haren nog platter op je hoofd plakken. En als je ooit dacht dat je er best OK uitziet, dan weet je op het kappersmoment dat dat echt lariekoek is. En dat je gewoon oud bent, met rimpels!

Gelukkig snapt mijn kapper echt alles. Ze bevestigt mijn knelpunten, draagt oplossingen aan en ze geeft me zelfs het gevoel dat ik heel goed bezig ben. En  terwijl ze relaxed knipt en kletst, begint ze uiteindelijk met de opknapbeurt: het föhnen.

Wat een topformule. Kappers zijn eigenlijk coach en schoonheidsspecialist in één. En ze hebben overal een gefundeerde mening over! Heerlijk. Megahappy verlaat ik de zaak. En ik beloof om echt wat vaker te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *