Valentijn amehoela

Voor klanten bedenk ik elk jaar weer inhakers zodat ze ook op Valentijnsdag hun omzet kunnen verhogen. Modegiganten zoals Wehkamp, Gaastra en Bijenkorf weten inmiddels hoe dat werkt: Valentijnskorting geven. Ik krijg mijn kortingscodes zojuist binnen in drievoud. Onder het mom dat elke vrouw die geen Valentijnscadeau heeft gekregen, zeker vandaag iets voor zichzelf gaat kopen. Zo heb ik vorig jaar een trui met ‘Love’ erop gescoord. Tja, Valentijnscadeautjes zijn van stiekeme liefdes. Dus als je eenmaal met je gezin in een keurige woonwijk woont, valt er weinig meer te Valentijnen.

Ik denk terug aan mijn eerste snowcamp. Geweldig vond ik het. En romantisch. Maar dat was mijn geheim, dacht ik. Totdat ik twee dagen later op Valentijnsdag onaangenaam verrast werd. Mijn vader riep me: “Lies, er iets voor je”. Een rode roos van een geheime Valentijn. Mijn vader en de bloemist, die ik natuurlijk al jaren kende, stonden te lachen. Dus mijn hele dorp wist dat ik een Valentijnsroos had gekregen. Ik werd rood, roder dan de roos. En daarna bozer dan boos.

Heb de telefoon gepakt en de bewuste rozendader gebeld om te zeggen dat die zoen NIETS voorstelde. En dat het uit was. Uit met Valentijn.

En met die rozen is het nooit meer goedgekomen!

roos hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *