Klimaatvrij

Wat een gemiste kans voor de scholen. Noemen ze het klimaatspijbelen en doen ze er alles aan om de kinderen NIET te laten demonstreren. Spijbelen is namelijk verboden. ik zie de juffen en meesters al staan met een opgeheven vingertje. Foei jongens, o wee als jullie niet op school zijn. Nee laten we ons vooral concentreren op de lesstof en ons geen zorgen maken over de opwarming van de aarde. Want ja, een papiertje op zak is belangrijker dan de wereld redden. 

Op het journaal hoor ik kinderen letterlijk zeggen dat ‘klimaatverandering niet bestaat’. Besteden ze op school geen aandacht aan de CO2 uitstoot en aan het smelten van de ijskappen?

Ik pleit voor de term Klimaatvrij. in lijn met het IJsvrij van vroeger.  Als het weer eens hard vroor en als de zoveelste elfstedentocht werd gereden, kwam het schoolhoofd dolblij vertellen dat we allemaal vrij kregen om te gaan schaatsen. Maar ijsvrij bestaat helemaal niet meer. Er is binnenkort namelijk nergens ijs meer. Behalve in de vriezers en de ijswinkels. En dat eten we dan alleen als het veertig graden of warmer is.

Wij eisen Klimaatvrij! Iedereen die ook maar iets wil betekenen voor onze aardkloot, krijgt onbeperkt vrij. Gratis en voor niks. Een positieve drive om iets te doen aan alle natuurrampen die in het verschiet liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *