Verboden vrucht

Het kan aan mij liggen maar alles wat verboden is, is toch juist het allerleukst om te doen. Dat was vroeger zo, dat is nu zo en dat zal ongetwijfeld altijd zo blijven.

Toen ik 14 was, rookte iedereen die dat niet mocht. En andersom. Onderweg naar school, om kwart voor acht, staken mijn fietsvriendinnetjes hun eerste sigaret op, kuchend en steunend. Ik weet zeker dat ze het niet lekker vonden. Maar het voelde gewoon lekker omdat het verboden was.

En dat brengt me bij het grote alcoholverbod. Welke heilige boon gelooft dat dit kinderen zal weerhouden om aan deze verboden vrucht te proeven. Niet dat ik het toejuich dat ze al van jongs af aan drinken, integendeel. Ik vind het alleen ongelofelijk naïef om nu net te doen of kinderen braver zijn dan vroeger.

Ik vraag me trouwens weleens af hoe ontzettend intelligent we geweest waren als we allemaal nooit hadden gedronken. Misschien is het maar goed dat er toen nog geen verbod was. Want te slim, daar wordt toch niemand vrolijk van.

2 reacties op “Verboden vrucht

  1. Ilona schreef:

    Ha lies,
    Lastig. Reden voor strenge regels zijn de hoeveelheden kinderen die in coma belanden. Hersen barrière werkt toch wat anders: van niets voelen tot in coma zuipen. Als je ouder bent waarschuwt je lichaam je beter.
    En dan roken: zie de aanklacht tegen de industrie nu; doelbewust toevoegen verslavende smaakstoffen. Vooral jongeren meest verslavingsgevoelig. Geen sprake meer van keuze. En dat is jammer.

    • TrueLies schreef:

      Klopt Ilona, maar die strenge regels maakt het drinken aantrekkelijker en veel ouders worden er naïef van. ‘Die denken serieus dat als het verboden is dat hun kinderen het dan ook niet doen. En als ik veel ouders zeg dan bedoel ik ook echt veel ouders!
      Of is het al wetenschappelijk bewezen dat er nu minder kinderen zijn zichzelf in coma drinken dan vroeger? Lies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *