Pistachedieven

Weer zo’n leuk woord voor in de Dikke van Dale. Dit zijn dus serieuze criminelen die weten wat lekker is. Die van hun favoriete snack, hun hobby hebben gemaakt. En die hobby is dan een beetje dubieus omdat ze die te lekkere pistachenootjes stelen. En dat dan niet per bakje, maar per 10 kilo. Ik begrijp dat wel want een doosje pistachenootjes kost ongeveer vijf euro. Dus als je dan een beetje omzet wilt maken, heb je best wat nodig.

Wij zijn zelf goed voor een half pondje pistache per week. Dat is zo’n vijf euro. Dat zet geen zoden aan de dijk voor de notenbar op de markt. Maar als ik het zo lees, dan boeren die nootjescriminelen vrij goed. Die vragen per kilo ongetwijfeld meer dan de gemiddelde marktkoopman terwijl ze geen kosten maken, buiten de voorrijkosten dan. 

Wat ik niet begrijp is waar ze de nootjes dan afzetten? Wie koopt er nootjes via marktplaats? En probeer maar eens onder de prijs van de notenbar op de markt te komen. 

Dubieuze praktijken als je het mij vraagt. Ik denk dat er een andere lucratieve witwaspraktijk achter zit. Ik ga dit eens grondig uitzoeken en tot die tijd reken ik deze Roemeense pistachebende gewoon tot de kruimeldieven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *