Vuur en vlam

Notre-Dame de Paris. Onze dame, ons icoon, ons toonbeeld van schoonheid. En omdat er ‘Notre’ staat, betekent het dat de vlammenzee iedereen raakt. En zo was het ook.

Toch klinken er tegengeluiden. ‘Het is toch maar een kerk. En hoezo deze exorbitante donaties? Kunnen we niet beter geld geven aan landen die getroffen zijn door natuurrampen of oorlogsgeweld? 

Ja wellicht. Maar misschien symboliseren de vlammen van de Notre Dame het vuur van verbinding en saamhorigheid. Wie weet steekt het ons aan om in actie te komen. En blijft de Notre Dame symbool voor kracht en liefde. En is de vuurzee niet alleen verwoestend maar brengt ie ook warmte. Ook naar Sri Lanka en Mozambique. Omdat we toch altijd lichtpuntjes willen zien.

Wereld vol vuur, blijf branden voor liefde en geluk. 

2 reacties op “Vuur en vlam

  1. Marian schreef:

    Zo is het Lies, ‘vuur en vlam’ staat voor warmte geven, voor licht geven en voor liefde delen. Zo mooi omschreven door jou. Rest mij te zeggen RIP voor een gedeelte vd Notre Dame, voor de mensen in Mozambique en de mensen in Sri Lanka, warme groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *