Tikkie terug

Tikkie is toch echt de beste uitvinding sinds tijden. Nooit meer gezeur om die paar euro die je nog terugkrijgt. Of gedoe om een gemeenschappelijk cadeau omdat je weer drie maanden bezig bent met het innen van alle bijdragen. Alle ellende van geld terugvragen en voorschieten is voorgoed verleden tijd. Hup tikkie eruit en klaar!

En zo denken mijn dochters er ook over. Voor elk ijsje, elke bieb-boete of kermisbezoek krijg ik een tikkie. En natuurlijk hebben ze alledrie hele vette tikkie-bedankgifjes gemaakt, waardoor ik elk tikkie afrond met een glimlach.

Tot vorige week. Manou stuurt een tikkie van €37,50 voor ‘eten vrijdagavond’. Tijd om verhaal te halen. ‘Tsja, ik hoef toch geen eten te kopen van mijn zakgeld? Dat hoort bij de zorg van ouders. Dus zijn we gaan eten in een leuk restaurant en heb ik een drie gangen menu met een grand dessert genomen’, zegt ze stralend. ‘En het was heerlijk’.

Tijd voor een tikkie terug. Ik stuur er maar meteen drie. € 100, was opvouwen, €60 euro haal- en brengkosten en € 75 verloren fietssleutels. en natuurlijk die € 37,50 die ik al had betaald. Dat tikkie terug geldt vanaf nu trouwens ook voor pizza bestellen als je aan het oppassen bent. 

Ik ga maar eens een leuk tikkie-bedankgifje maken. Dan lijkt het minder. 

Één reactie op “Tikkie terug

  1. Petra schreef:

    Goed idee, ik ga ook maar eens tikkies terugsturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *