Nieuw jaar, nieuwe kansen

Gelukkig nieuwjaar. Of misschien wel een inspirerend en veelbelovend 2020. Of nee, een hartverwarmend jaar met louter hoogtepunten. Dat laatste kan trouwens niet want om nieuwe toppen te bereiken moet je toch echt af en toe afdalen. Een creatief en sprankelend 2020 dan? Alles is deze dagen wel zo’n beetje voorbijgekomen. En ik probeer die ene treffende wens te selecteren. Maar eerlijk gezegd zit die er nog niet tussen.

Wat wil ik dit jaar? Ik wil een jaar zonder oordelen, zonder vuurwerk, zonder CO2-uitstoot, zonder tegenslagen. En vooral een jaar met veel energie, ideeën en resultaten. Want met ideeën alleen kom je er niet. En ik wil anderen aan het denken zetten. Het beste uit mezelf halen. En het beste in anderen boven halen. Dat is misschien wel een mooi nieuwjaarsstreven. Een jaar met zelf-deadlines zodat ik nog productiever ben. En een jaar waarin ik anderen nog meer positiviteit meegeef. 

Hoe ik dat doe? Dat weet ik nog niet. Maar de wens alleen al, is een goed begin. Een boek heb ik vorig jaar al uitgebracht dus wat is mijn volgende doel? Ik weet het wel: schrijven en gelezen worden. Niet om de cijfers maar omdat het ertoe doet. Ik wil geen likes om het aantal, ik wil likes omdat de post interssant genoeg is. Niet omdat ik al die anderen dan weer te pas en te onpas terug moet ‘liken’.

Wat ik wil zijn pure en oprechte reacties en ongezouten meningen. Anders verandert er niets. En als je echt een standpunt inneemt, ga er dan ook voor staan. Laten we dit jaar niet zwijgend toekijken maar uitkomen voor onze mening. En laten we het opnemen voor anderen die dat niet durven.

Ik wens iedereen alle goeds en veel lef. Want lef is nodig om te zeggen wat je denkt en vindt. Dus sta op, loop de marsen als je het ermee eens bent en noem stakers geen spijbelaars maar strijders. Denk dit jaar niet alleen aan je eigen hachie maar ook aan dat van anderen.

Zet ‘m op.

TrueLiefs voor 2020

Één reactie op “Nieuw jaar, nieuwe kansen

  1. anneke schreef:

    lieve liesbeth op deze maandag, de dertiende van het nieuwe jaar geef ik jou een cijfer voor deze schrijfprestatie! helemaal op z’n Frans want anders is de plot niet spannend genoeg!!!
    dus:

    VINGT SUR VINGT EN 2020

    ANNEKEin melle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *