Vaccinatiefobie?

Negen maanden lang houdt Corona ons nu in zijn greep. Negen maanden lang zijn onze lang gekoesterde vrijheden ingeperkt. En negen maanden zien horeca ondernemers hun werk, lust en leven langzaamaan aftakelen.

Er is maar een lichtpuntje dat deze Coronatijd weer in positief daglicht kan zetten. En dat lichtpuntje is al zichtbaar. Dat is de komst van een vaccin. Op de dag dat het er is, gaan de vlaggen uit, bakken we taarten, knallen de champagnekurken en klappen we onze handen stuk voor de zorg en de farmaceuten en voor iedereen die ons lief is. Het vaccin is er! Yes we can! Alleen samen krijgen we Corona eronder. Daar zijn we het over eens toch?

Nee, als ik de peilingen moet geloven gaat bijna de helft van Nederland zich niet laten vaccineren. Waarom niet? Omdat we het Coronajaar graag vol willen maken?Omdat we de zorg graag nog wat langer onder druk willen zetten? En natuurlijk omdat we de horeca helemaal niet missen. 

Laten we alsjeblieft nadenken wat we doen. En laten we naar de medische geleerden luisteren. Nee niet naar die ene die het er niet mee eens is. Maar naar al die anderen die het heel goed onderbouwen en die ervan overtuigd zijn dat het werkt en dat we echt weer terug kunnen naar het oude normaal. En het nieuwe normaal voorgoed mogen vergeten.

Niet gevaccineerd is geen toegang tot evenementen, scholen, opleidingen, studies. En voor altijd thuiswerken! 

Op naar een nieuw Coronavrij jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *