Paarse krokodil

Mag ik mijn paarse krokodil terug? Daar staat ie. Sorry mevrouw, kunt u bewijzen dat die van u is? Eh nou, in heb m zelf gekocht drie jaar geleden. 

Ja iedereen kan wel zeggen dat ie een paarse krokodil heeft. Uw aankoop bewijs en anders blijft de krokodil hier! 

Best lang geleden dat deze reclame werd uitgezonden. Maar wat was ie raak. En ik kan uit de grond van mijn hart bevestigen dat dit soort taferelen nog steeds aan de orde van de dag zijn. Afgelopen week nog.

Alleen was de paarse krokodil dit keer geen onbenullig object, maar mijn bloedeigen dochter. Mijn stoere meisje dat een Exchange Year in Engeland doet. Via een gerenommeerde organisatie, dat wel. 

Omdat ze al drie keer had moeten verhuizen en niet altijd naar de meest jofele gastgezinnen, leek het ons een handige en fijne oplossing haar even hierheen te laten komen tot haar nieuwe gezin rond was. Want met de kerstdagen in je eentje in Coronatijd in een ander land, zonder fijn gastgezin, leek ons geen fijne kerstgedachte. 

Maar mijn paarse krokodil mocht niet naar Nederland. Op de vraag of ik mijn dochter soms verkocht had aan de Exchange-organisatie, kreeg ik gelukkig een negatief antwoord. Maar als ik het in mijn hoofd haalde om haar over te laten komen dan mocht ze niet meer terugkomen. Nu wil mijn dochter niets liever dan daar blijven en haar jaar afmaken. Dus haar kerstdroom om even hierheen te komen, liet ze gauw varen.

Enfin, als ze je favoriete paarse krokodil niet terug willen geven, ook niet voor een weekje, dan ga je er zelf even heen. Kijken of ie nog genoeg lucht heeft. Dat is de huidige status. 

Vader en dochter krokodil in Engeland uit angst dat een kort bezoekje naar huis wordt afgestraft. Ik wist al dat 2020 een gek jaar was, maar het kan dus nog gekker. Home alone met kerst. Gelukkig hebben we drie dochters en kunnen we tijdens ons gesplitste gezinsdinertje samen FaceTimen. 

Lieve ouders, kijk goed wat je tekent voor een tussenjaar. Voor je het weet heb je je kind verkocht. En een organisatie zorgt niet zo goed voor ze als dat jij zou doen. 

Ze worden wel streetwise. Maar zou het niet fijn zijn als  je zelf een beetje kunt kiezen in welke straat ze wijs worden?

Fijne kerst. 

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *